Настройки на пелетна горелка Биотек и проблеми с нея.

Отопление, вентилация и климатизация. Битови горещи води.

Настройки на пелетна горелка Биотек и проблеми с нея.

Мнениеот stefo_square на 23 Окт 2017 15:38

Здравейте!
Имам нужда от съвет/и.
Горелка Биотех 35 кВ и к-л Виадрус 35 кВ. Отопляема площ ~ 250 м2. Имам термоглави на около 50% ор радиаторите, управление с термостат на Среднят етаж (на 22 С), работна мах температура на котлето 67 С (зададена на горелката). Къщата е изолирана с PVC дограма, изолиран таван.
Ползвам горелката вече 5-ти сезон. Мнението ми е с доста смесени чуства. До сега съм сменил запалка, един маркуч (стопен), мех. ключ за пускане. Вентилатора е доста шумен и като цяло горелката е шумна. Металната пластина над запалката започна да прогаря. Ако изключим тези 'бели кахъри' мисля, че горелката се държи добре. Веднъж имах обратно горене. Пелетите които ползвах бяха трагични и се натрупваше много шлака, поради което пелетите бавно и методично се качваха обратно към шнека. ТА едно от нещата който бих искал да има в следващата горелка е самопочистването (гледам, че Greyko горлеките го имат).
Имам следните питания:
1. Някой има ли допир до таква горелка и какви настройки ползва? При мен модолирането започва около 65 С и степента на вентилатора включва на 2 (Средна скорост), режима на работа е сутрин и вечер по няколко часа, общо 11-12 часа на денонощие. Чувам много мнения, че при постоянен режим на работа, рахода на пелети се изравнява с този на цикличен, но температурите на помещението са по-високи?

2. Горелката понякога пали като образува много пушек. Има случай когато цялото помещение е замъглено.
Описание на помещение и други фактори:
За съжаление когато е правена къщата, парното помещение не е било предвидено да бъде достаъчно голямо. В резултат, вътре освен котела и горелката, се помещават бункера и 200 л бойлер. На всичкото отгоре тъй нареченото котелно е разположено на обитаем приземен етаж. Срещу това помещение се намира кухнята, без врати или преградни стени (самото котелно има врата). Според мен проблема с димното запалване идва от липсата на кислород в котелното тъй като в кухнята има абсорбатор. Когато е работил абсорбатора (дори и най-ниска степен) въпросният проблем е наличен. Опитах да отсраня проблема като направих един отвор, тип вентилационнен, на около 50 -60 см от отворите на горелката. Идеята беше когато абсорбатора работи, свеж въдух да се извлича през отвора (отвора е към вътрешни сълби за 4-ри етажа т.е. - обема кислород би трябвало да е достатъчен), през котелното, кухнята и абсорбатора и навън. Тъй като вратата на котелното се държи полу отворена с цел изоплзване на топлината отделена там, решението с изкуствената бентилация не работи на 100%.
Питането ми е, някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и има ли предложение за решение на проблема?

Благодаря!
AVS Systems - Цялостни инегрирани решения в областта на:
Аудио/Видео/Видео наблюдение/Структyрно окабеляване/СОТ


http://www.avsintegration.com

http://www.facebook.com/AVS.Systems.LLC
Аватар
stefo_square
Потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 24 Дек 2013 12:47
Местоположение: София
Skype: stefan.georgiev3

Назад към ОВК и БГВ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта