Банята се започна

В този раздел се говори за ремонта като цяло.

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот maxuel82 на 24 Мар 2009 00:43

ALEX M. написа:Румен е прав !
Слагай изолация навсякъде ! И най- вече около фитингите ! Този хоризонтален участък на ф 50 - на стената ? Защо е така ? Мисля че има и две излишни дъги до сифона !! Когато се запуши по- лесно се отпушва ! Снимката с тубата - много некадърно изпълнение ! Преходите над плочките ли ще бъдат ! Щото ако са на тяхното ниво - спукана ти е работата ! Когато се опиташ (най- вероятно ще си останеш само с опита) да навиеш кран и тръбите ще започнат да се усукват и може да се счупят ! Има си специални преходи за тая работа ! С ребра за замазване ! А, я да те попитам на каква височина е душа ? Трябва да е 80-85cm от готов под, това значи 90-95cm от сегашното ниво ! На снимката с горелката - в дясно, предполагам, ще е мивката ? С долно захранване ? Къде ще попаднат дюбелите ? Може и да имаш късмет да не улучиш тръбите ? А полиетилена ???? Пробвай да го прокараш от друго място !

:gott: :gott: :gott: До сега слагам изолация и гофре на тръбите на парното moil.gif Незнам дали майстора като види утре няма да ми се разърди че му преправям работата!Ама както и да е това все пак си е моята баня :D До сифона това което се вижда са дъги :? Снимката с тъбата е там където ще сложа кухнята това е точно от дръгата страна на стената където ще бъде мивката в банята :wallbash: Преходите ще са над плочките!ДУША ГО Е СЛОЖИЛ НА 100СМ ОТ СЕГАШНИЯ ПОД(ПЛОЧАТА) Там където е горелката ще е мивката с долно захранване ще е да a (96).gif А тази тръба дето е настрани ще е канала за пералнята а над нея е водата за пералнята :) А тръбите за парното няма откъде другаде да ги прекарам мисля да ги попрекарам колкото се може по-близо до ръба да направя кофраж и да напълня с бетон и ще стане като стъпало!!! :nixweiss: :?
Умният се учи от грешките си, а мъдрия- от грешките на умния !!!
Аватар
maxuel82
Специалист - консултант
 
Мнения: 981
Регистриран на: 06 Сеп 2008 15:51
Местоположение: ПЛОВДИВ

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот W123 на 24 Мар 2009 02:49

rumen_iankov написа:...Как ще пробиеш за дюбелите за тоалетната чиния и за мивката без да продупчиш тръбите не ми е много ясно. moil.gif

A на мен как ще се хване УД-то за стената за "куфара" от картон който ще е около 110-ятката ако въобще има място да мине без да пречи на тръбите и крановете и дали дюбелите няма да пернат тръбите.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот maxuel82 на 24 Мар 2009 03:15

W123 написа:
rumen_iankov написа:A на мен как ще се хване УД-то за стената за "куфара" от картон който ще е около 110-ятката ако въобще има място да мине без да пречи на тръбите и крановете и дали дюбелите няма да пернат тръбите.

Ааааа сега разбирам какво искаш да кажеш :D a (84).gif АМИ КАКВО ДА ТИ КАЖА ТЕ ТАКИВА СА 80% ОТ "МАЙСТОРИТЕ" и като правят ремонт на някой дето не е в час няма проблем ама при мен ще има! на тръбите поставих изолация ама на канала няма какво да му правя въпреки че изобщо не ми харесва това прекарване? Майстора ме пита дали аз ще си правя "куфара" ама сега ще му кажа той да си го направи та като пробие някоя тръба да си носи отговорност a (129).gif Е те от това като ми каже някой за "майстор" и веднага в съзнанието ми изниква
ХАОС НЕРАЗБОРИЯ И НАЙ-ВЕЧЕ ПРЕТУПАНА РАБОТА? a (129).gif :motz:
Умният се учи от грешките си, а мъдрия- от грешките на умния !!!
Аватар
maxuel82
Специалист - консултант
 
Мнения: 981
Регистриран на: 06 Сеп 2008 15:51
Местоположение: ПЛОВДИВ

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот W123 на 24 Мар 2009 03:56

Няма да плашиш.Сега виждаш ли разликата между хората които пишат тук и мнозинството на пазара за довършителни работи.
Имам една дружка тръбар (ВиК :D ) и един плочкаджия и от тях знам следното: и двамата като отидат някъде да правят баня и се започва едно мерене,рисуване по стените,отново мерене,псуване,чесане,пак мерене,пак псуване,цигара от цигара,пак рисуване,чертане,смятане,псуване,една кофа цигари и накрая се продължава само със псуването преди да започнат на следвшия ден.Трябва да се изяснят всички подробности като колкото и смешно да ти звучи дори и къде ще са закачалките за кърпите или рафта за четките за зъби защото при първия дюбел и си в кабела или в тръбата.
Когато е ясно кое защо и къде ама до милиметър тогава се започва а не в последствие да се мисли каквато е практиката.
На една мадама преди около месец и слагах картон на банята,ама тя от онея хубавите бани в панелките дето имат хиляди чупки в тях.Понеже е много мой човек й казах да извика всички които ще работим в тази баня но преди това да си е харесала плочки и бойлер и всичката санитария и да има по една мостра от всички плочки.Така и направи.И се събрахме ВиК,електречар,аз в ролята на кнауфаджията и плочкаджията който ще лепи плочките и прави замазката.Да ти кажа ли че отиде време от 1 часа следобед от 7:30 за да уточним всичко.Всички заедно решавахме кое къде ще се пуска и какво ще се прави.Плочкаджията каза колко дебела замазка ще прави и плочките колко ще се вдигнат с лепилото,от там оня с тръбите предлагаше трасе и се съобразяваше с плочкаджията които и ще слага санитарията къде да остави тръбата за тоалетната и мивката което пък е свързано с мойта работа за картона понеже пък той е на конструкция и може да ми пречат тръбите за профилите а немога да бягам много понеже мястото за мивката е ограничено и ако мръдна малко и плочките ще стеснят мястото и мивката няма да влезе,отделно че трябва да осигуря захващането на самата мивка чрез конструкция зад картона и няма мърдане нагоре-надолу което па па е навързано с тръбите.Бойлера беше хоризонтален на високо под тавана и тръбаря трябва да пусне до там трасето ама следва въпроса колко високо и как да минат тръбите и пак заради картона се съобразявахме с всичко понеже самото захващане на бойлера е много особенно и там трябва здрава конструкция.После па с плочкаджията смятахме височината на окачването на тавана че да може да влезят цели плочки до горе и до долу и също и едни чупки да ги направя така че да идва на цяла плочка почти,електречаря па реве че тва му пречело онова му пречело и че трябва да минат кабелите от тук и от тами става един омагьосан кръг.
Шест часа и половина четирима човека смятаме и нагаждаме а муцката само носи кафета и фанти и по едно време говореше нещо за самоубийство Laie_67.gif

Така че да не казвам голяма дума ама банята е най-сложното помещение от целия апартамент.Имай го предвид нататък кое как ще правиш понеже парите там са много особенно за материали.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот rumen_iankov на 25 Мар 2009 21:35

И аз съм съгласен с W132 Обикновено като отида да правя дадена баня казвам на собственика да си купи тоалетна чиния,мивка ,бойлер и т.н.После нареждаме на сухо кое къде ще е .После правя Вик като изводите ги съобразявам да ми дойдат наравно с плочките.УКБ го фиксирам хоринзонтално и да е в една равнина не после да се чуда как да сложа батерията.И много други работи за да стане накрая една перфекна баня.Собственика да е доволен. moil.gif
ВиК услуги,Ремонт на бани 0887737270
http://rumen1972.snimka.bg/?profile,albums
rumen_iankov
Активист
 
Мнения: 168
Регистриран на: 07 Апр 2007 08:43
Местоположение: София

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот slavista на 26 Мар 2009 22:34

Боже боже колко мъка има по тази земя. Laie_67.gif :wallbash: Ще си кажа мнението и аз, защото скоро такова чудо не бях виждал (ако съм разчел снимките правилно). Тази разводка (водопровод и канал) предизвикаха хем смях при мен хем ми стана мъчно за човечеца.
Ще започна от щранга или по точно от извода на канала ф110 за тоалетната. Не знам колко висока ще ти е замазката, но извода за тоалетната трябва да ти дойде на около 13см. от готов под иначе ще имаш по голям воден затвор в тоалетната чиния. При монтажа на самата тоалетна (моноблок предполагам) вероятността да се удари водопровода или канала, който върви по плочата е към 80% според мен. Като пропуснем някои неща като близостта на сифона до разклонителя на ф50 и броя на фитингите като цяло в разводката на канала стигаме до мивката, на която, ако си решил да слагаш полуботуш направо от сега ти казвам, че при този начин на пускане на водопровода и канала тава е невъзможно. И тук при монтажа на мивката да се удари водопровода вероятността е много голяма. За да избегнеш това измери на какво разстояние от пода са тръбите (водопровода, канала) и си го запиши някъде, за да прецениш в последствие на каква височина да монтираш мивката, за да няма „мяу” moil.gif и това само в случай че няма да променяш водопровода и канала там, което е силно препоръчително. Друго, което забелязвам е каналът за душ-кабината по този начин се пуска канала само ако кабината ще бъде с фабрично душ-корито. Ако си решил да си го зидаш и обличаш с плочки то на мястото на коляното в края на тръбата трябва да има сифон. Ще спра до тук, че ако продължа ще трябва да махнеш и двете разводки и да ги правиш на ново. За майстора няма да говоря, защото мисля, че мнението на всички тук за него е едно и също.
Аватар
slavista
Активист
 
Мнения: 186
Регистриран на: 26 Фев 2009 14:59
Местоположение: София

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот ValiakA на 26 Мар 2009 22:43

И
slavista написа:Боже боже колко мъка има по тази земя.
... За майстора няма да говоря, защото мисля, че мнението на всички тук за него е едно и също.

И то е ... че е добър маистор , да ама друг път ... Laie_67.gif :respekt: moil.gif
Борбата е моята стихия, а победата — моето правило.
Не режа глави, но правя чудеса ... такъв съм си ... Laie_67.gif
кактус - ще разтварям цвета си само за определени хора!

Ех, Стефане да беше тук да видиш ...
Работете с повече ентусиазъм и любов, не мислете само за пари ...
ВСЕЛЕНАТА Е БЕЗКРАЙНА ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ИЗМЕРЕНИЯ!
Но и тя не може да се мери с човешката ПРОСТОТИЯ ...
Аватар
ValiakA
Нарушил правилата на форума
Нарушил правилата на форума
 
Мнения: 913
Регистриран на: 29 Юни 2008 13:49

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот W123 на 26 Мар 2009 23:00

Значи като следя темата от началото до тук общо взето няма косури и забележки,дори бих казал че всеки изрази позитивно мнение Laie_67.gif
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот slavista на 27 Мар 2009 00:25

И като се сетя, че аз бях един от тези, които му казаха да си намери специалист ми иде да застана в средата на жълтите павета и колегите да ме замерят с камъни :wallbash: [smilie=to funny.gif]
Аватар
slavista
Активист
 
Мнения: 186
Регистриран на: 26 Фев 2009 14:59
Местоположение: София

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот W123 на 27 Мар 2009 00:29

slavista написа:... да си намери специалист ...

Toва е съвсем различно.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот slavista на 27 Мар 2009 00:33

Да така е. Май на всеки, който иска мнение за ремонта си трябва първо да му препоръчваме да прочете Проблемите в строителния сектор - дискусии и анкети. :?
Аватар
slavista
Активист
 
Мнения: 186
Регистриран на: 26 Фев 2009 14:59
Местоположение: София

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот W123 на 27 Мар 2009 00:46

Или просто да ползва това с което сме се сблъсквали всички тук и сме го предоставили абсолютно безкористно.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот rumen_iankov на 27 Мар 2009 08:50

Направо отчаехме човека. moil.gif
ВиК услуги,Ремонт на бани 0887737270
http://rumen1972.snimka.bg/?profile,albums
rumen_iankov
Активист
 
Мнения: 168
Регистриран на: 07 Апр 2007 08:43
Местоположение: София

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот W123 на 27 Мар 2009 13:06

Аз викам да се ориентира и да си направи един план като да обмисли дейността "публично ритуално самоубийство" :D
Не бе мани майтапа ама няма по-хубаво от това че намерихте много косури които могат да се отстранят овреме.Все пак с ВиК си вадите хляба тука няколко човека и сте се блъскали с какво ли не и знаете какво може да се случи.Като гледам основните забележки са за това кое от къде е прекарано и последващото монтиране на санитарията и опасностите от пробиване на тръби което ще доведе до големи проблеми.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: БАНЯТА СЕ ЗАПОЧНА

Мнениеот slavista на 29 Мар 2009 17:43

Максуел82 да не изгони майстора? Laie_67.gif Направи ли някакви промени? Ако е така. Може ли да ги видим?
Аватар
slavista
Активист
 
Мнения: 186
Регистриран на: 26 Фев 2009 14:59
Местоположение: София

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти - общи теми, дебати и консултации

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron