КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

В този раздел се говори за ремонта като цяло.

КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот koko boko на 30 Юли 2009 00:32

new-user.gif От доста време живея в чужбина но наскоро (да не остана назад) и аз купих една недовършена (започната) вила в Българиа преди да са ги разграбили всичките англичаните. Със строителните работи се зае баща ми... който като всеки порядъчен българин си разбира от всичко. :? Работата вървеше почти без надзор докато се редяха тухли и гипскартон на тавана - кой не е играл с конструктор №2 в ранните си години. Мазилката скалъпи криво ляво и се стигна се до шпакловка... и аз нали си го знам, като един находчив бивш автотенекеджия не може да не направи връзката че процеса е сходен и да я зачеше като калник на жигули. Обадих се но уви... вече се клепаше и шкуреше усилено :wallbash: но не че работата вървеше бързо: -"То се шпаклова та се шкури та пак наново...и така 2-3 пъти" така виждал и така му обяснили. Като чух това косата ми се изправи колко време, труд и прах ще трябва да се хвърли докато шпаклова тия около 400м2. За грундиране с Ц200 или грунд не се и споменаваше и единствения малък проблем според него бе че навън е 38'С и го мори жегата. Зачудих се дали оставаше още нещо което можеше да е грешно? ...та реших да му обесня в думи, картинки и видео как правят шпакловка по света... но не винаги и у нас.
Отне си време а и така или иначе вече написан и подбран материал вместо да го e-mail реших да му го хвърля на едно блогче та да си го гледа кога му е неясно нещо... така и други евентуално могат да се възползват от "теория на шпакловката".
...
Надявам се материала да е от помощ за начинаещите и такива които им е писнало от 'метода на шкурката'...
Забележки или допълнения можем да обсъждаме тук.
Ако админа желае мога да copy/paste статийката тук ? -но е вероятно Google да ни накаже за повтарящ се материал и да завре и двете страници в трета глуха където никой няма ги намери с търсачката!
koko boko
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Юли 2009 19:16

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот W123 на 30 Юли 2009 07:54

А,идеално,най-накрая една смислена статия...по образец как не трябва да се прави.
Точно заради такива изпълнения се мъчим да обясним да хората защо им се цепят шпакловките и падат а тук е събрано на едно място.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот admin на 30 Юли 2009 19:41

1. Има аспекти в обяснението с които не съм съгласен!

2. В този раздел могат да качват материали, само и единствено модераторите на този форум или изрично одобрени от мен теми!

3. Темите качвани тук трябва да са изключително авторски или автора им изрично да е дал съгласието си да бъдат публикувани тук!

4. Теми от рода на линкове или просто копи-пейст са недопустими!

5. Темата ще бъде изтрита до утре вечер, след като отлежи един ден, за да бъде прочетено написаното от мен!
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
admin
СМР
СМР
 
Мнения: 6050
Регистриран на: 15 Авг 2006 13:58
Местоположение: София

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот ValiakA на 30 Юли 2009 20:25

Върха на простотията ... това ако е шпакловка аз съм космонавт ... Laie_67.gif Laie_67.gif Laie_67.gif JC-ThankYou.gif Laie_67.gif :respekt: moil.gif
Борбата е моята стихия, а победата — моето правило.
Не режа глави, но правя чудеса ... такъв съм си ... Laie_67.gif
кактус - ще разтварям цвета си само за определени хора!

Ех, Стефане да беше тук да видиш ...
Работете с повече ентусиазъм и любов, не мислете само за пари ...
ВСЕЛЕНАТА Е БЕЗКРАЙНА ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ИЗМЕРЕНИЯ!
Но и тя не може да се мери с човешката ПРОСТОТИЯ ...
Аватар
ValiakA
Нарушил правилата на форума
Нарушил правилата на форума
 
Мнения: 913
Регистриран на: 29 Юни 2008 13:49

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот W123 на 30 Юли 2009 22:11

Вие се базикате ама това е много ценна информация.Влиза веднага в раздел "Моля,не правете това вкъщи" Laie_67.gif
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот koko boko на 31 Юли 2009 04:31

Админ, относно:
1. Това можем да дискутираме тук. Със сигурност може да съм пропуснал нещо или сгрешил някъде.
2. Съжалявам ако не сум подбрал правилния раздел/тема на форума. Чувствай се свободен да преместиш темата или засто просто не ограничиш правата на обикновенните потребители да не могат да публикуват в някои раздели/теми.
3. Материала си е мой, видеоклиповете са public-domain от youtube така че не виждам какво те притеснява.
4. Затова запитах как да процедирам. Що се отнася до копи-пейст ако трябва да пренапиша всичко с други думи а да кажа същото - не се хваштам. Опитвал съм преди и знам че е по лесно да напишеш ново отколкото да преразкажеш същото с нови думи. Ако някой му се занимава, има моето съгасие.
5. Форума си е твой, ако толкова ги дразни колегитеда чувствай се свободен да изтриеш темата. Аз се опитвах само да помогна.
koko boko
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Юли 2009 19:16

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот koko boko на 31 Юли 2009 04:33

W,
Защо всичко което е различно от това което си виждал и знаеш трябва да е грешно?!? Все още не съм чувал за понятието „великата българска школа по шпакловане”. Напомня ми за първите ми имигрантски години когато пристигнах със самочувствие че знам всичко за автомобилната тенекия, кита, шкуренето че и боядисването - нали си бях трето поколение авто-тенекеджия по неволя... Отивам първи ден на работа и като ме видяха как работя ме пратиха при мексиканеца да гледам как се прави че така нямало да изкарам и това което ми плащат. Чувството бе много гадно „Някакъв туземец със завършен 2ри клас и скъсани обувки ще ме учи как да китосвам и да шкуря...” Е, да... но се оказа че това което на мен отнемаше 2-3 часа на него му отнемаше по малко от един. Аз работех предимно с машинката а той предимно на ръка. Разликата идваше не от скороста на шкурене а от момента и техниката на обработка на материала.
Що се отнася до шпакловката, това което съм описал е в общи линии каквото се практикува по работните площатки и се преподава в специализираните курсове по шпакловка в USA, UK & Canada, Австралиа и Холандиа – за другите места не знам. Часта със «забавителите»(лимонтузо и лепило за тапети) е донякъде изпълнение по нашенски понеже не съм сигурен дали в БГ се продава шпакловачна смес със удължено орворено време или предназначените за целта 'ретардърс'. Тук се продават 3 вида шпакловка: 30мин.(стандартна), 60 и 90 минутни... но понеже не знам какво се предлага на БГ пазар реших да добавя тия дват метода които ако не се прекалява с количеството са си напълно легитимни начини за забавяне на реакцията и са описани в специализираната литература.
Отностно паднала и напукала се от самосебе си шпакловка, не се сещам да съм виждал такава тук от години. Първо че най често се спазва технологията на работния процес, второ се работи с предназначени за целта материали и трето че дори и да се случи, контрактора минава и си го оправя за да не му вземат лиценза. То шпакловката не е и във всяка къща тук понеже повечето къщи са с гипскартон и шпакловка ще срещнеш само в по скьпите къщи или като основа за много популярните напоследък декоративни мазилки. Пукнатини причинени от недобре захванат гипскартон или от улягането на къщата(повечето са от дърво в САЩ) се срещат... но кошмари с нападала и нацепила се от самосебе си шпакловка най често съм виждал и чувал по нашенско. Обикновенно се винят материалите... но как пешават че в тях е вината като много често те се използват не по предназначение. Да не говорим че грундирането за много в БГ е непознат процес и нанасяне на нов слой шпакловка в/у стара или добре изсъхнала такава без използване на грунд е обща практика.
W, aко метода който използваш работи за теб и си изкарваш хляба с него не променяй нищо... но не отричай начина по който работят други по света. :respekt:
koko boko
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Юли 2009 19:16

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот W123 на 31 Юли 2009 09:53

Я тук ще сатне обсъждне,искаш ли да развиеме темата за да стане интересно?

Значи виж сега,за материалите.Грундове си имаме тук и то изключително добри за всяко едно приложение и всека една дейност,Всяка голяма и уважаваща се фирма ги произвежда и разработва.Проблема е че много малко хора ги ползваме защото на повечето не им пука за тях и ги смятат за ненужен лукс а и най-важното незнаят кое за какво е.До известна степен се маца и с Ц200 по твоя начин като заместител но Ц200 посмъртно неможе да замести грунда.Ще ти дам един пример,в БГ сам си спомняш преди как имаше автолак и кит на Оргахим и за шприцкит никой не беше чувал.Сега си се ползват и шпицове и филери и кави ли не там простотии.Едно време какво-малко кит с маламашката или с мистрията,шкурка,3 ръце стечена тук-там боя и Ладата е перфектна на фона на Московеца с боядисания с валяче калник Laie_67.gif Сега ще го ползваш ли този начин на работа върху едни нови 5-тица на БМВ или E-Classe на Мерцедес.Няма как да посмееш ама става,малко кореселинче на око в боята и пръс-пръс готово ти е БМВ-то,няма да си използваш мерителна чаша и линия,цвят на око,шкурка 400 му стига на кита и щаракай с пръсти.Повярвай ми има такива в БГ,даже единия ми е зад блока и пръска ефтино някой калник или врата...на двора пред гаражите.Ама боята била калпава и имало прашинки.Еми да я беше вкарал в камера и да я пръскаш с хубава ама като ти свидят пари така е.Същото е и тук.

За шпакловките си имаме на пазара всякакви,не гипс а шпакловки на гипсова и варова основа.Отвореното време при тях както дебелината на слоя също варира в зависимост от фирмата производител и определения продукт и може да варира в огромни граници.По този начин се избягва лепилото за тапети и лимонтузуто и де те светна още в една привавка-гасена вар понеже си я пропуснал.

Майсторите и контрола върху тях няма какво да ги коментираме защото е ясно че тук куче влачи диря няма.


Значи да обобщя моето мнение:
Първо,материалите тук са ни достатъчно качествени и изрично се казва на торбите на продуктите и тех.картите да не се добавят никакви прибавки освен вода в точно определено количество като вариации с водата може да се допуснат ако знаеш какво правиш.Имаме си последните разработки лепила,шпакловки,грундове и т.н. особенно ясно изразено е при една фирма фирма на която немога да й насмогна да й тествам новите продукти за да им свикна,става дума за Баумит.
Второ,непознаването на материалите от много майстори води до големи проблеми.
Трето,ти сам го каза че използването не по предназначение на продукт компрометира крайния резултат.
Като четвърто както казваш шпакловките там при вас където си са рядкост,това се прави масово тук и имаме малко повече опит от тях,а и американци и канадци не са мерило в строителството.Истинското строителство е в Европа,говорим за класическото тежко строителство а не фър-фър бараката от вятъра.Онези се мъчат да копират но ако може да е по-лесно и все си го преиначават.Спомена за декоративни мазилки.Там е такава рядкост да хванеш някой да ти направи стуко с варов материал че не е истина.Всички за по-лесно пердашат с акрилния контрацептив а за него ти трябва просто перфектната стена,идеално равната стена.Нали се сещаш че човека който ще прави тази мазилка няма да си направи експеримента да хвърли лимонтузу в чист гипс и да шпаклова с него защото няма да е равно а ще е гладко и после стукото ще отиде в кофата с боклука.


Има и нещо много важно колега,нека разграничим клиентите за които ще се шпаклова.Има няколко категории:

-такива които искат да минат почти без пари за материали и също така за труд.При тях икономията от 20 лева за материал е перфектна и една ръка шпакловка с гипс е супер.Клиента е доволен.

-такива които нямат претенции за материали но им свиди за труд.Попадат на майстори които нямат познанията за работа с качествени и по-скъпи шпакловки и въпреки хубавия материал немогат да се справят.Клиента е доволен.

-такива които плащат добре за труд и искат резултат но им свиди за материали.Добрите майстори отказват да работят с калпави материали и отиваме на предните точки.Клиента псува какви тъпанари са станали майстори.

-такива които могат да си позволят хубави материали и добър майстор.Не му се месят на работата,казват какво искат,човека си подбира материалите,спазва си регламентите и накрая всичко е ОК.Клиента е много доволен и се радва че веднъж за винаги всичко е станало перфектно.

-такива за които материалите и цена за труд не са нещо за което трябва да се говори защото не е проблем.Работи се с изключително качествени материали и от много добри майстори.Ефекта накрая е поразителен,изключително гладки и равни стени и тавани подходящи за нанасяне на скъпи бои с изключително малък разход или гланцови такива.Клиента е доволен но неможе да оцени какво е получил.Такива обекти общо взето са повече майсторите да си мерят пи#ки%^ и клиентите да се хвалят колк пари са дали за ремонт.

Сега,тук започва комбинациите-калпави материали и некадърни майстори на високи цени за труд при което се очаква качесто а то го няма,неразбиране от страна на клиентите какво искат и какво си мислят че ще стане и какво казват... простотии много.

Значи виж сега колега,разбери ме правилно.Тук повечето които се занимаваме със шпакловки между другото като няма декорации сме достигнали доста по-високо от повечето на пазара и за това се дразним.Ние се стремим да се усъвършенстваме и да вървиме напред в новите технолигии в строителството.Масовите майстори си плякат както си знаят и тва е,тях няма да ги срещнеш тук понеже за тях е важна ракията със салатата вечер а не да седят в нета и да четат.За това и този начин на работа които описваш е масов но ние го отричаме зашото знаем че има мноооого по-добри и по-правилни понеже сме ги изпитали.
Ама както е казал народа за толкова пари толкова.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот ValiakA на 31 Юли 2009 21:31

Абе аз не разбирам от шпакловка много много но съм виждал няколко човека да работят и мисля че и аз мога и сега да кажа че основните похвати(начина на държене на маламашката) са 3или4 ... и този "американския" е най скапания от всички ... ако шпакловаш така 2или3 квадрата да ма ако те накарам да опънеш таван 30квадрата на или повече ще ти трябва някой да ти носи ръцете ... Laie_67.gif прекалено много се натоварват китките ипредмишниците цялото усилие е върху тях ... Друг похват е "италианския" определено по добър щпаклова се лесно но минусът при него е че когато се работи с двата ръба на маламашката материала засъхва по единия ... и дере ... Laie_67.gif най - добрият е захватът при нас ... Laie_67.gif оставям на вас да кажете защо ... Laie_67.gif другото в което грешиш по горе е че даваш време за нанасяне на материала на дадена стена ... добрия шпакловчик не се стреми да нанесе материала колкото се може по бързо и да "омаже стената" ако беше так щяхме да го нанасяме с валяк или четка и само да го заглаждаме с маламашка ... Добрия шпаловчик се стреми да нансе по дебело материал където е нужно и където трябва да се обере ... това става с опит обиграна ръка и набито око ... така че действай смело но не по начините които си показал ... Laie_67.gif :respekt: moil.gif
Борбата е моята стихия, а победата — моето правило.
Не режа глави, но правя чудеса ... такъв съм си ... Laie_67.gif
кактус - ще разтварям цвета си само за определени хора!

Ех, Стефане да беше тук да видиш ...
Работете с повече ентусиазъм и любов, не мислете само за пари ...
ВСЕЛЕНАТА Е БЕЗКРАЙНА ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ИЗМЕРЕНИЯ!
Но и тя не може да се мери с човешката ПРОСТОТИЯ ...
Аватар
ValiakA
Нарушил правилата на форума
Нарушил правилата на форума
 
Мнения: 913
Регистриран на: 29 Юни 2008 13:49

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот W123 на 31 Юли 2009 22:45

Koко,днес специално съм ти щракнал няколко снимки да видиш "перфектно изпълнение" с гипс който е циклен.На снимките има и пукнатини които принципно не се виждат с просто око но грунда веднага ги показа.Отделно ще видиш и още едно важно нещо и то е петната от новата шпакловка която в случая е сатен.От мокрите петна сам ще си направиш извода колко е право и оправдания от сорта на "ама там е по-дебел гипса и за тва дърпа повече" не вървят при мен защото грунда си свърши своята работа да ограничи и уеднакви попиващата способност.При тази първа ръка ще видиш и как на места сатена прозира и сивее гипса,на друго място е мокър а на трето направо е провлачил.
Има и интересни снимки на които уж огледалния таван,идеално изциклен и т.н. след грунда под ъгъл се вижда състоянието му,не ми се мисли ако някой боядиса било то и с мат.

Впрочем Коко аз днес цял ден си мисля по тази тема понеже точно това правя-изправям таван след такива гипсаджии.
Не ми се мисли ако трябваше да работя с гипс със лимонтузу или тапетно лепило или всякакви боклуци как щях да ги мина тези 60 квадрата.Със сатена безпроблемно си ги направих тези 60 квадрата с 4 разбърквания понеже съм мързел и за 3 щеше да ми дойде малко зор а аз обичам да си почивам.Та колко пъти щях да бъркам,да мия,да бързам и накрая пак да е криво.Сега е право но грапаво,това ще се оправи след шкурката и следващата ръка но все пак вече е равно.
И докато си шпакловах се сетих за един пример с който да ме разбереш защо шкурим а не циклим толкова чак много и да залагаме на цикленето.Първо че материалите не позволяват много циклене и второ-ти си бояджия на коли и работиш с само с лакови бои.А я ми кажи ти сега,една кола като я китнеш гледаш да е равна или да е гладка.Гладкост ще постигнеш безпроблемно но ако е крива а я изкараш на слънце и ще е хармоника цялата.Същата работа е и тук,айде на матовите бои може да има леки вариации но при сатенените нали се сещаш какво става там.С гипс посмъртно неможе да се постигне такава равнинност и се използват варови и след това акрилни шпакловки защото става много неприятно после като си видиш работата след боята и започнеш да се червиш пред чорбаджията и ти идва да потънеш в земята от срам.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот W123 на 03 Авг 2009 17:33

Хъ,де забегна тоя пич :?
Охоууу,да не се обиди нещо?!


Ето сега и няколко снимчици да се види прословутото циклене с гипс колко е право и прекрасно.
На тази снимка се вижда,то не се вижда хубаво ама си го представяйте Laie_67.gif една цепнатина.Грунда веднага я изкара иначе няма нищо.

SDC11553.jpg

Ету тук съм щракнал грундиран тавана,това в дясно не го гледайте,това е нова шпакловка която върви в момента.
Ясно се вижда колко гладко изглежда.За бай Стамат от лифта на вилата му в Родопите е екстра но за професионално изпълнение тц.Ако това нещо се мине с гланцова боя то бояджията следва да се спъне през терасата и да се смоубие показно а ако е с мат може пак да се самоубие ама без показност :D

SDC11559.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот W123 на 03 Авг 2009 17:51

Такаммм,сега...
На тази снимка се вижда какво?Виждат се едни мокри петнааааа.И от какво са тези мокри петна.Сега ще ви кажа.Тези петна са от това че на места материала е много по-дебел от другаде.Говорим за това че в момента се вижда нова шпакловка която запълва вдлъбнатините и на фона на всичко останало неможе да изсъхне толкова бързо.Виждат се места където сивее-това е чистия гипс,места където е леко бежаво-това е изсъхнал сатен и тъмните петна-това е все още мокър.

SDC11563.jpg

На тази снимка е прешкурено.Я да видим къде са цикладжиите да кажат какво се вижда тук.То е ясно като бял ден.Циклен и лъскав гипс но крив.Белите петна са сатен който е запълнил вдлъбнатините и е заравнил слоя.Уж почти еднаквия на цвят таван в един момент след шкурката на места посивя и на места побеля.

SDC11565.jpg
И това е върха на сладоледа.Сега някой да не си помисли че е още мокро.Напротив.И тук е сухо и тук е шкурено.Но зашо е така в такъв цвят?Сатенаджиите знаят защо.Това е част от спецификата на този материал да си показва дебелината.Може да е сух,може да е шкурен,може да е всичко но колкото по-дебело е нанесен толкова по-тъмен става.Значи можете да си направите сметка какви кривини има.

SDC11567.jpg

И всичко това е шапкловано,циклено и т.н.
Никой,ама никой неможе да ме убеди че е право и готово за боядисване.Когато се гони равнинност без меките варови или гипсови шпакловки и без шкурка нищо не става.

След няколко дни ще пусна още малко снимки на Ф2 която пускам в момента и която пак ще се шкури да се заравни и заглади и пак е се видят леки прозирания тук-там.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
W123
Експерт
 
Мнения: 1149
Регистриран на: 18 Мар 2008 13:56
Местоположение: Пловдив

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот ValiakA на 03 Авг 2009 21:04

Обясни го това на Mastercam ...тои прави с чист гипс "готово" за боя ... за картона и шпакловката му с чист гипс да не говорим ... Laie_67.gif :respekt: moil.gif
Борбата е моята стихия, а победата — моето правило.
Не режа глави, но правя чудеса ... такъв съм си ... Laie_67.gif
кактус - ще разтварям цвета си само за определени хора!

Ех, Стефане да беше тук да видиш ...
Работете с повече ентусиазъм и любов, не мислете само за пари ...
ВСЕЛЕНАТА Е БЕЗКРАЙНА ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ИЗМЕРЕНИЯ!
Но и тя не може да се мери с човешката ПРОСТОТИЯ ...
Аватар
ValiakA
Нарушил правилата на форума
Нарушил правилата на форума
 
Мнения: 913
Регистриран на: 29 Юни 2008 13:49

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот MASTERCAM на 03 Авг 2009 21:11

Няма какво да ми го обяснява аз казах че ще ти го покажа на видео клип и съм на сто процента сигурен че ще ти затворя идин път за винаги голямата уста. z_wsm62.gif z_wsm62.gif W123 моите уважения към твоята работа всеки си има чалъм на работа съвсем скоро ще имам възможност да те поканя на обект за да видиш на живо как се работи със чист гипс ,разбира се ако ти е интересно a (88).gif a (88).gif
http://mastercam.alle.bg/
https://www.facebook.com/MasterFireplaceArt
Моите лични мобилни номера на които може да се свържете с мен.
0894391142 /Globul.
0889 391142 / Мtel
Аватар
MASTERCAM
КАМИНИ И ЕСТЕСТВЕН КАМЪК
КАМИНИ И ЕСТЕСТВЕН КАМЪК
 
Мнения: 3224
Регистриран на: 20 Фев 2009 19:07
Местоположение: БЪЛГАРИЯ - ПЛОВДИВ
Skype: MASTERCAM 18

Re: КАК СЕ ПРАВИ ГИПСОВА ШПАКЛОВКА - по света и не винаги у нас!

Мнениеот ValiakA на 03 Авг 2009 21:19

MASTERCAM написа:Няма какво да ми го обяснява аз казах че ще ти го покажа на видео клип и съм на сто процента сигурен че ще ти затворя идин път за винаги голямата уста. z_wsm62.gif z_wsm62.gif W123 моите уважения към твоята работа всеки си има чалъм на работасъвсем скоро ще имам възможност да те поканя на обект за д(а видишна живо как се работи със чист гипс ,разбира се ако ти е интересно a (88).gif a (88).gif
Ама тоя път да си купиш боя от 40лв. килото не баката ... искай сатен ако имат ... абе колкото може да е по гланцова да видиш кой ще се смее тогава ... Laie_67.gif :respekt: moil.gif
Борбата е моята стихия, а победата — моето правило.
Не режа глави, но правя чудеса ... такъв съм си ... Laie_67.gif
кактус - ще разтварям цвета си само за определени хора!

Ех, Стефане да беше тук да видиш ...
Работете с повече ентусиазъм и любов, не мислете само за пари ...
ВСЕЛЕНАТА Е БЕЗКРАЙНА ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ИЗМЕРЕНИЯ!
Но и тя не може да се мери с човешката ПРОСТОТИЯ ...
Аватар
ValiakA
Нарушил правилата на форума
Нарушил правилата на форума
 
Мнения: 913
Регистриран на: 29 Юни 2008 13:49

Следваща

Назад към Ремонти - общи теми, дебати и консултации

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта