Въпроса с вентилацията и поддържането на оптималната влажност на помещенията в къщата е наистина много важен. Прочел съм доста материали по този въпрос, както и темите в форума. Към момента обаче той не стои на дневен ред при мен. Няма смисъл да задълбаваме в него сега, защото така или иначе нищо не бих могъл да направя по този въпрос сега, поради финансовите ограничения свързани с изграждането на отоплителната инсталация. И на вентилацията ще дойде ред но определено по-натам във времето.
Аз съм напълно наясно, че температурите при който съм изчислявал топлинните загуби са високи, но при желание от твоя страна, ще те свържа с жена ми, да и обясниш как е хубаво да се спи при 18 градуса и как стълбището и антрето трябва да са на 15 градуса.... ще интересен разговор повярвай ми ххихихи
Сам разбираш, че щом пиша темата, значи нямам възможността да наема проектант ОВК, затова смятам сам. Не искам от никой в форума да ми изчислява мощности и прочие, защото все пак не е редно.
Стълбището на 2-ти етаж няма радиатор а на междинната площадка. Тъй като на 1-ви етаж няма място за по-голям радиатор, а само за малък с размери 600х600, но само с него и 15 градуса няма да постигнем, затова слагам и един на междинната площадка.
Когато стигнем до момента на закупуване на радиаторите, ще съобразявам изчислените мощности да отговарят на мощност на радиатора при температура 70 градуса на водата.
Ако съм те разбрал правилно, така трябва да е на 2-ри етаж?
Не знам какво да преизчисля за 1-ви етаж, честно казано ми се виждат добре мощностите..... дай конкретно съвет кое не ти харесва