От доста време чета форума и сега се налага да питам за съвет :
апартамента е във Варна / кв Чайка . 2 спални ,хол ,кухня- 100кв м . Разположен е на 1ви жилещен (под мен са гаражи и гарсониера) Изложение -изток-запад , вътрешен апартамент , тухла.
Понеже е старо строителство и нищо не е пипано от построяването , приемаме че е за пълен ремонт . Смятам да живея там , така че не ми се правят компромиси заради цената на ремонта. Времето което съм си поставил за нанасяне е след 1-2 години (колкото може по-рано но да не се налага претупване на технологията за да се намали срока за ремонта)
Имам скици и снимки , при нужда ще ги постна и тях.
Сега въпроса - откъде и как да започна ?
Засега смятам така , но предполагам ще ме коригирате ако допускам грешка

1)Махане на паркета във всички стаи (стар и скърца)
2)разрушаване на старата подова настилка (навремето са ползвали сгурия, ако съм разбрал правилно)
3)изравняване на подовете във всички стаи (саморазливна настилка , марка , майстор който може да свърши работата в района на Варна ?)
4)чакам 1 месец
5)полагане на фибран (пресована вата по-добър избор ли е?) в целия апатрамент (марка , дебелина и плътност на плоскостите , марка за лепило ?) , измазване (има ли смисъл от това?)
6)ламинат
7)смяна на ел инсталация - четох за инсталация с още един допълнителен проводник ,който осигурява по -голяма защита (с малки деца съм

8)подмяна на ВИК системата , без основната тръба която с метална , но няма как да се замени
9)PVC дограма (3 стъклопакет) , тук смятам първо да изхвърля старата ,след това да дойде майстор който да измаже рамката до правилен правоъглник ,за да се ползва мин слой пяна при новата дограма . Иска ми се да сваля и горната част на рамката (итонг или има по-добро решение)
Приемам всякакви съвети , забележки и идеи . Благодаря предварително на всеки решил да помогне